Klassråd

18 maj

Ordförande: IM Sekreterare: Maria

Lektioner: ”Bra för att man lär sig när man läser och gör roliga saker. Arbetar tillsammans, roligt att arbeta. Jag vill inte sluta skolan, intressant med olika saker. Kul med No. Älskar att läsa och ipad, elevspel.. Många vill läsa under sommaren”.

Raster: ”Bra, många olika kompisar att leka med. Skönt att röra på sig och få luft. Roligt med många lekar och några har slutat förstöra en lek vi gjorde”.

Bamba: ”God mat och bra att äta. Skönt att få mat i magen när man varit hungrig. Uppskattar att vi får bra mat. Mat och rörelse är viktigt”.

Fritids: ” Kul för då slutar skolan. Skönt att leka efter en skoldag. Pyssla och göra vad man vill”.

Övriga frågor: Näst sista och sista veckan börjar storstädning av klassrummet. Mycket som ska plockas ner och tas med hem. Tur att det finns vuxna som hjälper med olika saker.

 

20 april

Ordförande: LB Sekreterare: Maria

Lektioner: Matte är bra. Man får lära sig saker. Bild är roligt. Bokstavsarbetet är kul.

Raster: Andra barn att leka med. Lär känna andra. Skönt att röra på sig.

Bamba: God mat i bamba. Glada för att vi får mat,. Vi orkar arbeta bättre.

Fritids: Leka på fritids är kul. Vi gillar fri lek. Träffar andra barn.

Övriga frågor: Vi saknar sandleksaker. Klassen får nya bollar. Vi diskuterar olika bollånesystem. Kläder från hallen hittar tillbaka till sina ägare.

23 mars

Kort klassråd inför elevrådet nästa vecka.
Ordförande och sekreterare: Maria

Vad vi vill ta upp på elevrådet:
Vi har förslag att sätta upp lappar på alla elevtoaletter hur man ska lämna toaletterna. Spola, stänga kranen, handdukar i papperskorgen och släcka. En handduk räcker att torka händerna med.

Många slänger frukt och skal på skolgården, det ser tråkigt ut. Släng i soptunnorna.

Kräm och salva som tas med till skolan måste vara luktfria.

23 februari

Ordförande: MM Sekreterare: Maria

Lektioner: Klassen tycker att de pratar för  mycket. Vi måste lyssna på när  fröken säger att det ska vara tyst. När magneten är på rött ska det vara tyst. Nästa vecka ska vi visa fröken att vi kan vara helt tysta när det ska vara tyst. Ingela och Maria talar om för klassen att det ändå är en väldigt bra ljudnivå i klassrummet. Det är inte skrikigt och stökigt.

Raster: I pulkabacken är det inte alltid turordning. Saknar någon en rastvakt vid backen så kan man hämta en rastvaktare. Pulkabacken är rolig.

Bamba: Vi röstar;  Ledet som står vid stolpen när vi ska gå till bamba ska vara intakt, det vill säga vi springer inte förbi varandra. Vill man gå långsamt får man släppa förbi dem som vill gå fortare.
Det får vara lite pratigt i bamba.

 

25 januari

Ordförande TA Sekreterare Maria

Lektionerna är bra. Viktigt att alla lyssnar även i samling. Tycker om att vi drar lott med glasspinnar så man kan arbeta med olika. Lär sig mycket. Många kompisar att arbeta med. Skolan är rolig. Ibland är det för mycket prat. Vi försöker tänka på att inte prata så mycket. Fröken sätter upp rött, gult, grönt lapparna igen. Alla hjälps åt och påminner varandra om arbetsro.

Rasterna är roliga för då kan man leka med vem man vill. Alla hjälper varandra om saker händer. Roligt att röra på sig, skönt med frisk. Vi vill att de vuxna ska vara uppmärksamma när de rastvaktar.

Bamba: God mat. Vi behöver påminna varandra om vem som torkar borden.

Fritids: Skönt att få göra vad man vill. Man kan ta det lugnt och vila.

 

8 december 2017

Ordförande EI Sekreterare Maria

Lektionerna: Alla ämnen är roliga. Bra arbetsro. Läsa är roligt. Roligt att lära sig.Gillar stencilerna.

Rasterna: Roliga saker att göra på rasterna. Roligt med bilar och King Out. Bra att springa av sig. Skönt att röra på sig. Många kompisar. Frisk luft är skönt.

Bamba: God mat. Kul med mattävlingen, vi leder.

Fritids: Jätteroligt med fri lek och träffa kompisar. Kul att pyssla.

Inga övriga frågor.

 

21 november 2017

Ordförande VH Sekreterare Maria

Alla lektionerna är roliga. Vi har arbetsro. Man får lära sig olika saker som udda och jämna tal.

Rasterna är roliga då man får röra på sig. Sträcka på benen. Man får nya kompisar.

Bra med bamba att få mat i magen. God mat.

Roligt att leka på fritids, man får leka klart och leka det man vill. Träffa kompisarna i de andra klasserna.

 

20 oktober 2017

Ordförande HJ
Sekreterare Maria

Lektionerna
Kul att lära sig. Allt är kul. Matten är rolig.

Rasterna
Kul att leka med alla. Sparkcykel, klättra, kickboard och fotboll är roligt. Roligt att känna sig välkommen i lekar. Skönt med rast efter lektioner. Mamma, pappa, barn är en rolig lek och jage. Viktigt att de som är med på jage är överens om ”reglerna”.

Bamba
Maten är god. Trevligt att sitta och prata. Bra med mat i magen.

Fritids
Kul med fri lek inne och ute. Skoj med kaplastavar, pärla och måla. Skönt med avbrott från skolan.

Övriga frågor
Viktigt att alla tänker på att inte banka eller rycka i toalettdörren när det är upptaget. Nästa vecka är det elevråd, flera anmäler sig till rollen som elevrådsrepresentant. Maria drar lott till på måndag. Vi går igenom bloggen, läser och ser vad vi gjort under veckorna. Vi beslutar att fira Internationella Nalledagen nästa fredag. Inbjudan mailas hem! Texten till Barn i alla länder skickas hem för att övas på.

Bibliotekskort upphittat; finns hos Maria

29 september 2017

Ordförande Ti A
Sekreterare Maria

Lektionerna
Matematik är roligt. No är roligt. Lektionerna är lugna. Det är roligt för jag är intresserad av bokstäver. Nya ord är roligt. Roligt att man lär sig. Det är tyst i klassrummet.

Rasterna
Fotboll är roligt. Bra att ha rast när man suttit mycket stilla. Skönt att vara lite fri. Sparkcykel och jage är kul. Klättra i träd är kul. Kompisgungan är bra.

Bamba
Alltid god mat. Gott att få något i magen. Lugnt i bamba, bra. Maria byter platser i bamba och klassrum efter höstlovet.

Fritids
Valfria aktiviteter är bra. Roligt med fritids. Mellanmålen är bra och bra med valfritt efter. Skönt utan lektioner. Jätteroligt.

Övriga frågor
Gillar att vi har en egen klassblogg. Man kan ta med egen boll tils Maia kollat hur man kan få tag på klassleksaker.

Mötet avslutas